Цілепокладання в навчанні (ШПНФ)






18 квітня 2018 року на базі Галицького коледжу ім.В.Чорновола в рамках чергового (V) засідання Школи педагогів нової формації проходила робота локації заступників директорів з методичної роботи. Модератором цієї категорії педагогів стала Надія Романівна Балик – к.п.н., доцент Тернопільського національного  педагогічного університету ім.. В.Гнатюка. Аудиторії була представлена для обговорення тема освітнього цілепокладання в контексті Нової української школи.
Цілепокладання в навчанні - це встановлення учнями і вчителем цілей і завдань навчання на певних його етапах. Воно необхідне для проектування освітніх процесів учнів і пов'язано із зовнішнім соціальним замовленням, освітніми стандартами, зі специфікою внутрішніх умов навчання - рівнем розвитку дітей, мотивами їх навчання, особливостями досліджуваної теми, наявними засобами навчання, педагогічними поглядами вчителя та ін.
В особистісно-орієнтованому навчанні цілепокладання проходить через весь процес освіти, виконуючи в ньому функції мотивації діяльності учнів, структурної стабілізації навчального процесу, діагностики результатів навчання.
Учасники локації активно обговорювали запропоновану тему, ставили запитання та спільно шукали відповіді на них, створили дорожню карту розвитку освіти міста Тернополя.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Розробляємо дорожню карту педагога

Як сприяти розвитку методичної компетентності вчителя ЗЗСО

Оцінювання ефективності використання ІКТ під час навчального заняття